Analiza tržišta dijelova za dizel vozila

Očekuje se da će globalno tržište dijelova za dizelska vozila rasti značajnom stopom u nadolazećim godinama, prvenstveno potaknuto sve većom potražnjom za vozilima s dizelskim pogonom na tržištima u razvoju.Prema izvješću Research and Markets, procjenjuje se da će veličina tržišta za sustave ubrizgavanja dizelskog goriva (koji je glavna komponenta dizelskih vozila) doseći 68,14 milijardi USD do 2024., rastući CAGR od 5,96% od 2019. do 2024. Rast tržišta dijelova za dizelska vozila također je potaknuto sve većim fokusom na smanjenje emisija stakleničkih plinova i poboljšanje učinkovitosti goriva.

Dizelski motori štedljiviji su u usporedbi s benzinskim motorima, a to je dovelo do veće potražnje za dizelskim vozilima u transportnoj industriji.Međutim, tržište se također suočava s izazovima zbog negativnog utjecaja dizelskih emisija na okoliš i javno zdravlje.To je dovelo do strožih propisa o emisijama u nekoliko zemalja, što bi moglo smanjiti potražnju za dizelskim vozilima u budućnosti.

Općenito, očekuje se da će tržište dijelova za dizelska vozila nastaviti rasti zbog potražnje s tržišta u razvoju i sve većeg fokusa na učinkovitost goriva, dok se također suočava s izazovima strožih propisa o emisijama.

vijesti


Vrijeme objave: 26. travnja 2023